Uitbreiding sportsite

Werk IX van de XII: Plannen uitbreiding sportsite

Het zwembad van Maldegem is 50 jaar oud. Het kost elk jaar 600.000 euro om het in stand te houden. Dat is 6 miljoen euro op 10 jaar tijd.  Het is dus opportuun om dat zwembad af te breken en een nieuw energievriendelijk zwembad te bouwen. Als gemeentebestuur hadden we al een nieuwe plek gevonden voor het zwembad:  in het gebied van sportcomplex MEOS ligt er 1,5 hectare recreatieve grond die eigendom is van een priv├ępersoon. Recreatiegrond in die ligging is zeer interessant voor ons als gemeente. De prijs van 110 euro per vierkante meter is dan ook een faire deal. Op die manier krijg je een nieuw zwembad bij MEOS, en kan je nog een bijkomend voetbalveld voor SK Maldegem zetten.

Na een schatting wordt de prijs van die grond zeer laag ingeschat: 45 euro per vierkante meter. Ze geven als reden dat een deel van de grond in overstromingsgebied zit. We laten dat onderzoeken door een gespecialiseerd bureau en die komen tot de conclusie dat het geen overstromingsgebied is, maar dat ze wel snappen waarom het zo ingekleurd is en dat er mits een aantal aanpassingen kan weerlegd worden dat het overstromingsgebied is, en dat er bouwtechnisch geen probleem is.

De oppositie gaat naar de gouverneur en die kan niet anders dan zich te baseren op dat ene schattingsverslag en te concluderen dat de aankoop niet kan doorgaan.

Daarnaast nog een kleine noot om de hypocrisie aan te tonen:

Voor het tweede voetbalveld van Kleit hadden we een deal om gronden aan te kopen aan 90 euro per vierkante meter, en de schatting was 82 euro per vierkante meter. Die aankoop wordt dan door iedereen bejubeld, terwijl we in Maldegem centrum een grond konden kopen aan 110 per vierkante meter. Waar is de ratio?