Glenn Longeville

Longeville Glenn

Beroep: zelfstandige

De stem van het volk, de stem voor verandering!.

Al sinds 2012 spant Glenn Longeville zich met veel passie in voor het welzijn van de Maldegemse burger. Als gewezen OCMW-raadslid en actief bestuurslid van Open VLD en Jong VLD volgt hij het reilen en zeilen van de Maldegemse politiek op de voet. De afgelopen legislatuur liet hij in tal van dossiers dan ook regelmatig van zich horen.

Betere communicatie

“Ik verdiepte me met veel interesse in openbare werken. Wat me daarbij opviel is dat de bevolking vaak niet op de hoogte gebracht werd van wat er allemaal te gebeuren stond. Op dat vlak moet er volgens mij veel beter gecommuniceerd worden”, zegt Glenn. “Bij dergelijke dossiers moet het gemeentebestuur vooraf eens samenzitten met de verschillende partijen en eens goed luisteren naar de bezorgdheden en mening van de landbouwers, ondernemers en alle bewoners die eventueel hinder ondervinden van de betreffende werken. Op die manier verloopt alles ook veiliger en kunnen vervelende situaties vermeden worden.” Als man van het volk staat Glenn voor elke Maldegemnaar paraat. Zijn slogan ‘De stem van het volk, de stem voor verandering‘ is hem dan ook op het lijf geschreven. “Samen met alle Maldegemnaars wil ik van Maldegem weer een bruisende en leuke gemeente maken.”

Investeren in de jeugd

“Als trotse vader van twee kinderen ligt ook het jeugdbeleid mij nauw aan het hart. Persoonlijk vind ik dat er best meer geïnvesteerd mag worden in zaken die onze jeugd aanbelangen. Jeugdverenigingen mogen zeker wat meer middelen krijgen.”

Sociaal geëngageerde ondernemer, familieman en muzikant

De 35-jarige Glenn woont samen met zijn partner Sylvia Stul en kinderen Jef (6) en Suzanne (3) in Staalijzer in Adegem. Als zaakvoerder van zijn bedrijf Miglenn, gespecialiseerd in het plaatsen van industriële verwarming, weet hij wat er leeft bij de lokale ondernemers. In zijn vrije tijd speelt Glenn bij de coverband Triple Malted. Ook sociaal engagement is hem niet vreemd. Zo is hij betrokken bij de organisatie van de herdenkingsplechtigheid ‘Elke soldaat is een kaarsje waard’ en was zijn tuin afgelopen zomer het decor voor ’t Mollehof, een zomerse pop-upbar voor het goede doel.

Staalijzer 5
9991 Adegem