Komt het dossier van de Weide opnieuw op tafel?

In de marge van de vraag omtrent de grachtelementen in de Spanjaardshoek en het Kruisken gooide Jason Van Landschoot het dossier van de Weide opnieuw op tafel. De Weide, één van de slechtste straten van Adegem, was een paar jaar geleden het onderwerp van heftige discussie tussen de bewoners en de meerderheid. De gemeente was van plan om ook daar de nodige werken uit te voeren doch moest op de buurt rekenen voor grondsafstand, daar een deel van de wegzate aan eigendom van de buurtbewoners is.

De bewoners van de Weide waren in het begin enthousiast dat hun straat zou worden vernieuwd doch werden geconfronteerd met de heraanleg van grachten. De breedte van de straat laat dit eigenlijk niet toe. Na een heftige infovergadering waarbij de meerderheid dreigde om de werken niet uit te voeren indien men de grachten niet zou aanvaarden werd het project in de koelkast gestopt.

Tijdens de gemeenteraad ontstond een heftige discussie waarbij Jason onverwachts steun kreeg van kersvers Raadslid Noel Wille (CD&V) om het dossier opnieuw naar boven te halen. Een nieuw voorstel, ditmaal met grachtelementen met deksel zou volgens Open Vld’er Jason de buurt over de streep kunnen trekken. Doch de zetelende meerderheid reageerde zeer verdeeld of men wil ingaan op dit voorstel.

De burgemeester beloofde uiteindelijk dat men de zaak zal onderzoeken. Met steun van de oppositie en een deel van de meerderheid willen we nu dit dossier deblokkeren. Open Vld staat achter de inwoners van de Weide.